Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Fermente Lahana Turşusu

FERMENTE LAHANA

Yararlı bakteriler organik asitler üreterek bağırsak duvarında pH seviyesini 4,0 – 5,0 dolaylarına düşürürler. Daha alkalin ortamları isteyen patojenik “kötü” mikroplar bu asidik ortamda rahatça üreyip gelişemezler.

Sağlıklı bağırsak florası ağır metalleri bağlama, kanserojen maddeleri etkisiz hale getirme histamini etkisizleştirme, toksin maddeleri yok etme özelliğine sahiptir.

Bağırsaklarınızın dostu Fermente Lahana Turşusu
Bağırsaklara doğal ve canlı probiyotik sağlamak ve sağlıklı bağırsak florası oluşturmak için yapılır ve diyete eklenir

Eğer midede yanma hazımsızlık şişkinlik yaşıyorsanız ya da bir türlü vitamin mineral emilimi mümkün olmuyorsa bilin ki K2 vitamini eksikliği nedeniyledir. En doğal yoldan K2 kaynağı fermente lahana turşusudur.

Fermantasyon işlemi bittikten sonra (5-7 gün) yemeklerden 5 dakika önce bu turşunun suyundan 2 yemek kaşığı için sonra yemeğinize başlayın posasını da yemeğinizle birlikte tüketin. Bütün ev halkı rahatça kullanabilirsiniz mide ekşimesi hazımsızlık ve yanmalar bitecektir.

Malzemeler:
Bir tane mor – beyaz lahana
10 -12 tane havuç
6 tane orta büyüklükte kırmızı pancar,
Bir kaç tane orta büyüklükte kereviz,
Bir kafa sarımsak
1 bağ maydanoz veya dereotu veya taze nane (Hepsi birlikte de olabilir)
1,5 yemek kaşığı doğal deniz veya kaya tuzu
1 su bardağı kefirden ve yoğurtan süzülmüş peynir altı suyu (Karışık olsun ki, probiyotik çeşidi de fazla olsun)
3-5 kapsül probiyotik

Yapılışı;
Lahana, havuç, pancar ve sarımsağı mutfak robotundan geçiriniz. (Büyük parçalar halinde olursa, dişleri sızlatıyor ve çiğnemesi zor oluyor) ve kocaman bir kaba dökünüz.

Maydanoz, dereotu veya naneyi ince ince kıyarak tencere içindeki karışıma ekleyiniz. İçine peynir altı suyunu, tuzu ve kapsül içindeki toz probiyotikleri dökün ve tahta servis kaşığıyla iyice karıştırın. Daha sonra elinize eldiven geçirip iyice karıştırın ve sulansın.

Sonra bu karışımı birer litrelik cam kavanozlara doldurunuz ve küflenmemesi için hava kalmayacak şekilde kapatınız. Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 5-7 gün kadar kalmalı. Sonra buzdolabına alabilirsiniz.

Önemli Not: Fermentasyon sırasında asla küflenme olmamasına dikkat ediniz. Küf GAPS hastaları için ve bağırsak sağlığı için son derece tehlikelidir. Küflenmeyi önlemenin yolu havasız ortamda (aneorobik) fermente olmasını sağlamaktır.

Beslenme ve Diyet Uzmanı
Gaps Praktisyeni – PNI Terapisti
Yeşim Temel Özcan