Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling cilt soyma işlemidir. Bu işlem deriyi canlandırmak, gençleştirmek, sivilce ve yara izlerini gidermek, cilt görünüşünü iyileştirmek için deriye bazı solüsyonların uygulanması ile gerçekleşir.

 

Kimyasal peeling uygulaması cildin üst tabakasının soyulmasını ve dökülmesini sağlayarak derinin alt tabakalarında yeniden bir yapılanma sürecini başlatır. Kollajen sentezlerinin uyarılması sonucu ile daha genç, parlak ve sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını sağlar.

 

Kimyasal peeling sadece yüz bölgesine değil göğüs dekoltesinde  oluşan ince çizgileri gidermede, sırttaki sivilcelerin yada sivilce izlerinde, ellerde oluşan yaşlılık lekelerinin ve çillerin de azaltılmasında da kullanılmaktadır. Kimyasal peeling derinlik seviyesine göre yüzeysel, orta ve derin diye isimlendirilir. Günümüzde en çok yüzeysel ve orta derinlikte peelingler tercih edilmektedir. Derin peeling yerine Lazer ve dermabrasyon ve soyma yöntemleri kullanılmaktadır.

 

Yüzeysel peelingler haftalık naralıklarla, orta peelingler ise 3-6 ay aralıklarla kullanılmaktadır.

 

Tüm kimyasal peelinglerin mutlaka uzman tarafından yapılaması gerekmektedir.

 

Yüzeysel Peeling Uygulama Nedenleri:

· Kuru cildin düzeltilmesi

· Kırışıklıkların giderilmesi

· Sivilce lekeleri

· Leke problemleri

 

Yüzeysel peeling sırasında hafif bir batma hissi verir. Yüzeysel peeling uygulamasından sonra geçici bir kızarıklık, soyulma olabilir.

 

Yüzeyel  peeling uygulaması sonrası sağlıklı ve canlı bir cilt oluşur. Tedaviye devam edildikçe cildin yapısı daha da sağlıklı bir hale almaktadIr.

 

Kimyasal Peeling’in Zararları, Yan Etkileri ve Kimyasal Peeling Riskleri;

Kimyasal peeling uzman ellerde yapıldığında oldukça güvenilir bir estetik yöntemdir. Ancak bazen gerek uygulayıcıların acemiliğinden gerekse kişilerin cilt hassasiyetlerinden dolayı bazı sorunlar çıkabilmektedir,

 

Kimyasal Peeling’in Yan Etkileri:

· Premature Cilt soyulması

· Enfeksiyon

· Peeling sonrası kızarıklık ve ateş sonrasında enfeksiyon riski

· Hipopigmentasyon

· Alerjik Reaksiyonlar

· Kaşıntı

· Peeling yaraları

· Ekomozlar

· Sivilceye benzer cilt lekelerinde

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.